contactlenzen van Witpeerd Optiek

Goed zien hoeft niet moeilijk te zijn. Contactlenzen zijn de ideale oplossing als u de hele dag scherp wilt kijken, maar liever geen bril draagt. Er is veel mogelijk, zodat wat uw sterkte ook is er bijna altijd een passende lens voor is.

Maak een afspraak als u meer informatie over contactlenzen wilt. Wij reserveren dan de oogmeetruimte voor u waarin we de benodigde metingen kunnen verrichten. Op deze manier krijgt u van ons een geheel vrijblijvend en volledig advies.

 
andrii-podilnyk-728234-unsplash.jpg

Harde lenzen

Harde lenzen zijn, zoals de naam al zegt, hard en worden helemaal op maat gemaakt voor uw oog. Groot voordeel van harde lenzen is dat u ze, net als een bril, eenmalig aanschaft. De kans op oogontstekingen is met dit type lens veel kleiner, omdat harde lenzen op het traanvocht drijven waar zachte lenzen dit traanvocht opnemen mét eventueel vuil. Harde lenzen vragen wel wat meer tijd om aan te wennen dan zachte lenzen. We raden deze vorm van lenzen aan als u het gemak wilt van lenzen die zo’n twee jaar meegaan en bij een grotere sterkte en/of het hebben van een cilinder.

Zachte lenzen

De zachte lenzen zijn het meest voorkomend. Deze vervangt u meestal elke maand (in het geval van maandlenzen, maar er bestaan ook dag- en weeklenzen) en de wenningsperiode is kort. Door de flexibiliteit en het materiaal van de zachte lens voelt u hem bijna niet zitten. Zachte lenzen vragen wel wat meer onderhoud, omdat ze gevoeliger zijn voor vuil. Deze vorm van lenzen raden we aan voor mensen die actief zijn en/of graag hun lenzen af willen wisselen met een bril.

Multifocale lenzen: de onzichtbare leesbril

Ook een leesbril hoeft tegenwoordig niet meer los gekocht te worden, want naast multifocale brillen bestaan er ook multifocale lenzen! In de lens wordt een leesgedeelte gecreëerd, waardoor u altijd scherp ziet: zowel van dichtbij als ver weg.

Nachtlenzen®: overdag scherp zien zonder lenzen

Soms kan het voorkomen dat contactlenzen niet goed bij iemand passen. Bijvoorbeeld doordat ze zorgen voor irritaties of droge, branderige ogen. Als dit herkenbaar voor u is dan zijn Nachtlenzen® wellicht iets voor u. Deze lenzen draagt u, zoals de naam al zegt, ‘s nachts en corrigeren uw ogen terwijl u slaapt, zodat u zonder bril of lenzen één tot twee dagen scherp blijft zien. We vertellen u er in onze winkel graag meer over.